Friday, October 22, 2010

Quant ens costa als catalans el concert econòmic d'Artur Mas?


No es podria fer un estudi comparatiu econòmic entre el que representa el millor dels Concerts Econòmics dintre d’Espanya a diferència de gaudir d’un estat propi Europeu?
Quants diners perdrem en els propers 4 anys si Convergència ens nega la llibertat de decidir i crear l'Estat Català? Quants diners més ens costarà als catalalans els següents 4 anys aconseguint el concert econòmic?

L'Artur Mas diu que el dèficit és d'uns 18 mil milions d'euros, segons els seus números recuperar un 40 o 50% seran entre 7 i 9 mil milions. Caldria saber els nostres números del que representa de pèrdua per un Estat Català el concert econòmic amb Espanya. Tant sols amb els números que es puguin fer sembla que no queda prou reflexada la diferència entre un possible concert econòmic i un estat propi. Per exemple, no és el mateix que els calers que ens tornen es decideixi en que invertir per la gent d’aquí o la de Madrid. No és el mateix recuperar el nostre paper de motor que seguir obeint a l'interés d'Espanya. Tampoc pot ser el mateix resultat econòmic amb la creació, poder de solució, projecció, intervenció, participació i veu en l'economia mundial si Catalunya és un Estat d’Europa.
El que em fa por és que si ara diem que no és possible el concert, estarem fent el joc a Convergència, perquè la gent entén o pot pensar que és difícil perquè es tracta d'una cosa molt bona, i positiva per Catalunya, i el suport d'ERC encara ho avala més.
Si Convergència pot vendre en el futur que ha aconseguit quelcom similar al concert econòmic la gent podrà pensar que és una gran conquesta. Crec que no és bo dir que és un impossible perquè Artur Mas pot sortir reforçat com el gran aconseguidor i el que és pitjor, la majoria de la gent pot pensar que es tracte d'una gran fita per Catalunya.
No es pot afirmar, com fa Joan Puigcercós, que amb el concert estem més prop de la independència, quan CiU pretén tot el contrari i els bascos ja ens han demostrat que no per tenir concert econòmic estan més prop de la independència que els catalans.
S'hauria d’estudiar en serio la proposta del concert econòmic i posar en circulació els arguments que el rebaten i desacrediten com a bo per Catalunya. Només es tracta d'una via més per frenar el creixament independentista que costarà molts més diners als catalans, tants calers com anys aconsegueixin enrederir la reconquesta de l'Estat Català.
Quant i què ens costa als catalans el millor concert econòmic que es pot aconseguir si Artur Mas assoleix la seva fita del 50%?

No comments:

Post a Comment